Vionic Kvinners April Slip On Sko Grått Metallisk

B072QRK86S
Vionic Kvinners April Slip On Sko Grått Metallisk
 • sko
 • gummi
 • øvre: lær
 • Fotseng: microfiber pakket eva

Hablablabla

Olaf Husby om språk

18. september 2015 Legg igjen en kommentar

Syriske flyktninger kommer til Norge, og snartskal de begynne å lære norsk. Da kan det være greit å vite noe om deres morsmål. Snakker de syrisk ?

La oss sjekke kildene. Hvis man vil ha grunnleggende data om et land, kan man gå til CIA World Factbook og velge Mia Kvinners Gullrushet Mote Sneaker Hvite Lerret
. Under People and Society > Languages finner en

«Arabic (official), Kurdish, Armenian, Aramaic, Circassian (widely understood); French, English (somewhat understood)»

Det er altså ikke noe språk som heter syrisk .

Et googlesøk på «language Syria» leder til Crocs Unisex Crocband Flipflop Elektrisk Blå / Hvit
, der oversettelsen avden engelske teksten (noe justert) blir

Arabisk er det offisielle språket i Syria. Flere moderne arabiske dialekter brukes i hverdagen, spesielt levantinski vest og mesopotamisk i nordøst. Kurdisk (kurmanji) er utbredt i de kurdiske områdene i Syria. Armensk og syrisk turkmensk (azeri) snakkes blant armenske og turkmenske minoriteter.

Arameisk var lingua franca i regionen før arabisk ble introdusert, og arameisk snakkes fortsatt blant assyrere, og klassisk syrisk brukes fortsatt som liturgiske språk i ulike syrisk kristne kirkesamfunn. Mest bemerkelsesverdig er det at vestligny-arameisk fortsatt snakkes i landsbyen Ma’loula sam ti to nærliggende landsbyer 56 km nordøst for Damaskus.

Syrisk tegnspråk brukes blantdøve. Mange utdannede syrere snakker også engelsk, fransk, russisk, tysk og spansk, spesielt i Damaskus og Aleppo og (blant perosner med tilknytning til)skolene Lycée Français Charles de Gaulle og l’École Française d’Alep.

Vdere står det:

Moderne standard arabisk brukes innenfor utdanning, men det er ikke noens morsmål. Hjemme snakker de fleste syrere ulike levantinsk arabiske dialekter. Sørsyrisk arabisk snakkes i byene Damaskus, Homs og Hama, og nordsyrisk arabisk snakkes i regionen Aleppo. Beslektede dialekter snakkes i kystfjellene. Libanesisk arabisk er på en måte en del av den sørsyriske språkfamilien, men kan ses på som en overgangsdialekt mellom sørsyrisk arabisk og palestinsk arabisk. Syria har en lang historie med multikulturalisme og utenlandske imperialisme, og på grunn av dette har syrisk arabisk et ordforråd som inkluderer lånord fra tyrkisk, kurdisk, armensk, syrisk, fransk, engelsk og persisk. Det er ingen standardisert stavemåte […].

Fysionett / Splitter Nye Mote Rhinestone Kvinners Plattform Høye Hæler Peep Toe Sandaler Sko Svart
/ Albue / Smerter i albuen

Oversikt

Albuen er et relativt komplekst ledd. Det er sammensatt av tre knokler. Humerus (overarmsbenet), ulna (det største av det to underarmsknoklene) og radius. Disse tre knoklene kommer sammen og danner tre mindre ledd som til sammen utgjør albueleddet. Det at leddet er utformet på denne måten muliggjør stor bevegelsesfrihet i underarmen. Blant annet rotasjon.

Sener og muskler i albuen blirofte utsatt for repetetive, tunge og ensformige bevegelser. Noe som gjør dem utsatt for belastningsskader.

Smerter i albuen oppstå ofte som følge av betennelse eller skadepå sener eller slimposer rundt leddet.Albuesmerterkan ogsåha sitt opphav i ett eller flere av de mindre leddene som til sammen utgjør albueleddet. Det kan blant annet dreie seg om belastningsskader, brudd, leddbåndsskader, artrose (slitasjegikt), eller nerver som kommer i klem.

Smerter i albuen kani tilleggvære et resultat av problemer i nakke og øvre rygg. Men den aller vanligste årsaken til smertetilstander i albuen er senebetennelser og kroniske senelidelser.

Tennisalbue og Nike W Nsw Rally Crw Kvinners Atlegensere 826662 Karbon Lyng / Mørk Grå
, eller lateral og medial epikondylitt i medisinsk terminologi, er herunder de to vanligste årsakene til smerter i albuen. Dette er belastningsskader som oppstår i senefestene på albueknokene og er som regel et resultat av overbelastning over tid.

Enkelte yrker og idretter er spesielt utsatt for ulike belastningsskader i albuen. Dette gjelder spesielt tennis (derav tennisalbue), golf og yrker som rørlegger, snekker og elektriker på grunn av at arbeidet består i mye ensformige bevegelser i underarm og håndledd.

Hvordan albueskader behandles avhenger blant annet av om skaden er akutt eller kronisk og hva som er årsaken til skaden. For eksempel om det dreier seg om en belastningsskade eller et akutt traume.

Bløtvevsskader og andre skader i albuen diagnostiseres og behandles som regel av lege og/eller fysioterapeut som gjennom klinisk undersøkelse og spesifikke diagnostiske tester vil forsøke å finne ut nøyaktig hvor og hvorfor man har vondt.

Dersom det er påvist senebetennelse i albuen vil behandlingen i første omgang gå ut på og dempe den akutte betennelsen. Legen vil ofte skrive ut betennelsesdempende og smertestillende midler, mens fysioterapeuten vil kunne gi øvelser og råd i forhold til aktiviteter og skadebegrensing.

FRI FRAKT OVER 1500,-

RASKE LEVERANSER

FRI RETUR

Åpningstider

Man,tir,ons,fre 10.00-18.00Torsdag 10.00-19.00Lørdag 10.00-16.00

Milsluker'n Sport

Ullevål StadionSognsveien 75A0855 OsloTelefon 23 26 44 30

Samarbeidspartnere

 1. Amoonyfashion Kvinners Fast Pu Høye Hæler Titte Toe Spenne Hælsandaler Med Pil Blå
 2. Drøm Parene Mens Saueskinn Fur Sportssko Pers Tan
 3. Avacostume Kvinner Lotus Broderi Spenner Plattform Kiler Grå
 4. Bambus Kvinners Oscar Skjult Plattform Micro Stiletthæler Kastanje Naturlig
 5. Mote Tørste Kvinner Blokkere Høye Hæler Ankel Strap Åpen Tå Sandaler Sko Størrelse Rødt Faux Suede
 1. Olukai Menns Makani Skinn Svart / Svart
 2. Dkny Lora Kvinners Strappy Hæl Sandaler Sko 75 B m Oss
 3. Anywear Kvinner Fyke Helsepersonell Sko Hvit / Lavendel / Hvit
 4. Ariat Arbeids Mens Ground Bred Firkantet Metguard Stål Tå Støvelen Brun
 5. Easemax Kvinners Søt Plattform Høy Kile Hæler Pumper Med Ankel Stropp Svart
 1. Allegra K Kvinners Vattert Blokk Hæl Ankelsokker Kamel
 2. Birken
 3. Adidas Originaler Menns Rørformet Skygge Løpesko Grå To / Hvit Krystall / Hvit Krystall
 4. Menns Stål Tå Arbeid Vernesko Pustende Utendørs Vernesko

Om oss

Om oss

Milsluker'n Sport har spesialister på alle våre satsingsområder; Interestprint Kvinners Snø Støvler Unikt Designet Komfort Vinterstøvler Tåken Og Stjernefelt Mot Plass Multi 1
, Converse Chuck Taylor All Star Kjerne Ox Elfenben Snake Skinn
, sykkel og løp . Våre aktive utøvere hjelper deg med kvalifisert veiledning, slik at du velger det treningsutstyret som passer best for deg og ditt behov

Vi tar forbehold om feil i beskrivelserog priser på nettsiden