Aerosoler A2 Kvinners God Samtale Slipon Dagdriver Vin Combo

B01DB8DHD4
Aerosoler A2 Kvinners God Samtale Slip-on Dagdriver Vin Combo
 • sko
 • tekstil
 • importert
 • syntetisk såle
 • hælen måler omtrent 0,5
 • flat
 • dobbel polstret minne skum innersåle
 • sueded sokk innersåle
Aerosoler A2 Kvinners God Samtale Slip-on Dagdriver Vin Combo Aerosoler A2 Kvinners God Samtale Slip-on Dagdriver Vin Combo Aerosoler A2 Kvinners God Samtale Slip-on Dagdriver Vin Combo Aerosoler A2 Kvinners God Samtale Slip-on Dagdriver Vin Combo Aerosoler A2 Kvinners God Samtale Slip-on Dagdriver Vin Combo

Hablablabla

Olaf Husby om språk

18. september 2015 Legg igjen en kommentar

Syriske flyktninger kommer til Norge, og snartskal de begynne å lære norsk. Da kan det være greit å vite noe om deres morsmål. Snakker de syrisk ?

La oss sjekke kildene. Hvis man vil ha grunnleggende data om et land, kan man gå til CIA World Factbook og velge Syria . Under People and Society > Languages finner en

«Arabic (official), Kurdish, Armenian, Aramaic, Circassian (widely understood); French, English (somewhat understood)»

Det er altså ikke noe språk som heter syrisk .

Et googlesøk på «language Syria» leder til Kalle Det Våren Kvinners Lelu Flat Sandal Cognac
, der oversettelsen avden engelske teksten (noe justert) blir

Arabisk er det offisielle språket i Syria. Flere moderne arabiske dialekter brukes i hverdagen, spesielt levantinski vest og mesopotamisk i nordøst. Kurdisk (kurmanji) er utbredt i de kurdiske områdene i Syria. Armensk og syrisk turkmensk (azeri) snakkes blant armenske og turkmenske minoriteter.

Arameisk var lingua franca i regionen før arabisk ble introdusert, og arameisk snakkes fortsatt blant assyrere, og klassisk syrisk brukes fortsatt som liturgiske språk i ulike syrisk kristne kirkesamfunn. Mest bemerkelsesverdig er det at vestligny-arameisk fortsatt snakkes i landsbyen Ma’loula sam ti to nærliggende landsbyer 56 km nordøst for Damaskus.

Syrisk tegnspråk brukes blantdøve. Mange utdannede syrere snakker også engelsk, fransk, russisk, tysk og spansk, spesielt i Damaskus og Aleppo og (blant perosner med tilknytning til)skolene Lycée Français Charles de Gaulle og l’École Française d’Alep.

Vdere står det:

Moderne standard arabisk brukes innenfor utdanning, men det er ikke noens morsmål. Hjemme snakker de fleste syrere ulike levantinsk arabiske dialekter. Sørsyrisk arabisk snakkes i byene Damaskus, Homs og Hama, og nordsyrisk arabisk snakkes i regionen Aleppo. Beslektede dialekter snakkes i kystfjellene. Libanesisk arabisk er på en måte en del av den sørsyriske språkfamilien, men kan ses på som en overgangsdialekt mellom sørsyrisk arabisk og palestinsk arabisk. Syria har en lang historie med multikulturalisme og utenlandske imperialisme, og på grunn av dette har syrisk arabisk et ordforråd som inkluderer lånord fra tyrkisk, kurdisk, armensk, syrisk, fransk, engelsk og persisk. Det er ingen standardisert stavemåte […].

Fysionett / Avacostume Kvinners Peon Broderi Gummisåle Ankel Belte Mary Jane Sko Rød
/ Albue / Smerter i albuen

Oversikt

Albuen er et relativt komplekst ledd. Det er sammensatt av tre knokler. Humerus (overarmsbenet), ulna (det største av det to underarmsknoklene) og radius. Disse tre knoklene kommer sammen og danner tre mindre ledd som til sammen utgjør albueleddet. Det at leddet er utformet på denne måten muliggjør stor bevegelsesfrihet i underarmen. Blant annet rotasjon.

Sener og muskler i albuen blirofte utsatt for repetetive, tunge og ensformige bevegelser. Noe som gjør dem utsatt for belastningsskader.

Smerter i albuen oppstå ofte som følge av betennelse eller skadepå sener eller slimposer rundt leddet.Albuesmerterkan ogsåha sitt opphav i ett eller flere av de mindre leddene som til sammen utgjør albueleddet. Det kan blant annet dreie seg om belastningsskader, brudd, leddbåndsskader, artrose (slitasjegikt), eller nerver som kommer i klem.

Smerter i albuen kani tilleggvære et resultat av problemer i nakke og øvre rygg. Men den aller vanligste årsaken til smertetilstander i albuen er senebetennelser og kroniske senelidelser.

Tennisalbue og Puma Suede Klassisk Colorburn Grå
, eller lateral og medial epikondylitt i medisinsk terminologi, er herunder de to vanligste årsakene til smerter i albuen. Dette er belastningsskader som oppstår i senefestene på albueknokene og er som regel et resultat av overbelastning over tid.

Enkelte yrker og idretter er spesielt utsatt for ulike belastningsskader i albuen. Dette gjelder spesielt tennis (derav tennisalbue), golf og yrker som rørlegger, snekker og elektriker på grunn av at arbeidet består i mye ensformige bevegelser i underarm og håndledd.

Hvordan albueskader behandles avhenger blant annet av om skaden er akutt eller kronisk og hva som er årsaken til skaden. For eksempel om det dreier seg om en belastningsskade eller et akutt traume.

Bløtvevsskader og andre skader i albuen diagnostiseres og behandles som regel av lege og/eller fysioterapeut som gjennom klinisk undersøkelse og spesifikke diagnostiske tester vil forsøke å finne ut nøyaktig hvor og hvorfor man har vondt.

Dersom det er påvist senebetennelse i albuen vil behandlingen i første omgang gå ut på og dempe den akutte betennelsen. Legen vil ofte skrive ut betennelsesdempende og smertestillende midler, mens fysioterapeuten vil kunne gi øvelser og råd i forhold til aktiviteter og skadebegrensing.

FRI FRAKT OVER 1500,-

RASKE LEVERANSER

FRI RETUR

Åpningstider

Man,tir,ons,fre 10.00-18.00Torsdag 10.00-19.00Lørdag 10.00-16.00

Milsluker'n Sport

Ullevål StadionSognsveien 75A0855 OsloTelefon 23 26 44 30

Samarbeidspartnere

 1. Yuanli Menns Uformelle Kjøre Semsket Skinn Loafers Skli På Mokasiner Svart
 2. Vestre Akers SK
 3. Amoonyfashion Kvinners Pu Fast Spenne Rundtoe Lave Hæler Pumpersko Sorte
 4. Øvrevoll Hosle IL
 5. Kjære Tiden Kvinner Snøre På Flat Hæl Ankel Boots Black
 1. Kendall Kylie Womens Liza Booties Mørk Grå / Svart
 2. Welltree Kvinner Og Menn Barbeint Sport Vann Sko Tømme Hurtigtørk For Stranden Svømme Gå Innsjø Hage Park Kjøring Båtliv Blå
 3. Kvinners Klassiske Tilfeldige Loafers Kjører Mokasiner Myk Aurlandssko 877 Svart
 4. Lifestride Kvinners Parigi Pumpe Cruise Navy
 5. Canada Presto Midten Av Verktøyet Svart Gul Strek Vannresistente Mens 859524 002
 1. Kenneth Cole Reaksjon Menns Bowtie Slipon Mokasinversjon Brun
 2. Ryka Kvinners Innflytelse To Krysstrening Sko Svart / Purpur Aske / Mint Is
 3. travel
 4. Dolce Vita Safia Semskede Sandaler Svart

Om oss

Om oss

Milsluker'n Sport har spesialister på alle våre satsingsområder; kajakk , ski , Allhqfashion Kvinners Lisse Opp Rundt Lukket Tå Lave Hæler Pu Faste Pumpersko Rødvin
og Baysa Kvinner Mesh Øvre Skinn Latin Dans Sko 55cm Hæl Muti Grønn
. Våre aktive utøvere hjelper deg med kvalifisert veiledning, slik at du velger det treningsutstyret som passer best for deg og ditt behov

Vi tar forbehold om feil i beskrivelserog priser på nettsiden